söndag 22 maj 2011

..på vattnet i en motorbåt...

..hela söndagen! Inte direkt en vanlig sysselsättning, men roligt att hålla kurs i motorbåtsmanövrering för fyra kvinnor. Det är nyttigt att byta farkost ibland, och få andra perspektiv. På bryggorna låg helt nya Delta och Targa-båtar för provkörning, och Långedrag Segel Sällskap hade en kappsegling. Det var en vanlig söndag i Långedrag, för oss som alltid är där, men för mina kursdeltagare var det en ny upplevelse med det som en vanlig söndag erbjuder. På fem timmar gick de från att vara nybörjare på båtmanövrering, speciellt i trånga hamnar till att göra de mest invecklade manövrar utan att ens blinka. Härligt att få vara med om när människor växer!

Det som vissa tar som vardagsmat(på helgen) är för andra ovanligt. Så det är nyttigt att byta perspektiv ibland, även om det bara är till en motorbåt.

.. gastar till Luffe 4004 sökes....

..och varför har jag en kass arm just då?!

Jag vill inte lägga min tid på att "hasa runt tre bojar" för att kappsegla när jag kan sträcka ut mot obruten horisont, men det vore nyttigt, och troligtvis oerhört roligt och lärorikt. Men när armen blir bra, då kanske även jag kan börja fundera i dessa banor. Men nu söker en Luffe 4004 gastar för kappsegling, och jag har lovat hjälpa till. 

Foto: Peter Gustafsson
Gunnar Ödman som kappseglar Luffe 4004 söker flera gastar.  De kör de flesta SRS-seglingarna på västkusten och tränar på onsdagar i Långedrag.
 
Kontakta Gunnar på mail g.odman@hotmail.se om du är intresserad av att kappsegla med en Luffe 4004. Jag hade gärna varit med, men inte med bara en fungerande arm, så jag hoppas någon av er andra blir intresserade, så skall jag sitta på piren på onsdagarna och titta på när du tränar :-)

Leta i den här bloggen