lördag 29 november 2014

Inspiration på flera plan

Gerhard Chronholm & Martin Strömberg
I går kväll vid 19.30-tiden satte jag mig i bilen i Stockholm för att köra hem till Göteborg. Efter att ha sovit alldeles för lite de två senaste nätterna, borde känslan ha varit tung. Men så var det inte alls. Bilen stod utanför Sjöskolan på Beckholmen, där jag hållit i ett informationsmöte om Scandinavian Race Week för ett antal kvinnor från QSS som var intresserade av den kommande kappseglingsveckan i Kroatien 2015.

Så efter att ha städat upp, satte Gerhard Chronholm och jag oss i bilen och skrev in Göteborg i bilens GPS. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, och någonstans på vägen kom Martin Strömberg och hans insatser i det pågående Volvo Ocean Race ombord på Dong Feng-båten upp. Då kom jag att tänka på bilden här ovan, från Seglarminglet på Stenungsbaden förra året.

Åke Fredriksson
 
Åke intervjuar Anna Holmdahl White om LWM
 
Åke igen...
 
I det Seglarminglet jobbade jag ihop med Åke Fredriksson för att skapa ett spännande Seglarmingel i novembermörkret för seglare av alla sorter. Åke var oerhört omsorgsfull i sina förberedelser och hade skrivit ett långt manus till oss båda. Jag lärde mig mycket av hans arbete under de veckorna vi förberedda minglet. När jag sökte på Martin Strömberg i Åkes blogg, fick jag upp en lång lista på spännande intervjuer och korta artiklar. Jag hoppas att Åkes blogg får finnas kvar länge än, som en källa till inspiration.

Någonstans halvvägs hem till Göteborg i går kväll bytte Gerhard och jag plats i bilen, och jag somnade rätt snabbt tror jag.

När jag vaknade nu på förmiddagen kom jag genast att tänka på bilden vi pratat om i bilen, och kände mig inspirerade att leta fram bilden. Det räckte att jag såg bilden, då började tankarna att flyga, högt ovanför det gråa novembermörkret, och rakt ut på havet.

Åke intervjuar Martin Strömberg under Scandinavian Race Week 2013
Åkes liv på jorden tog slut i maj, men hans sätt att dela med sig av sin kunskap, och sina funderingar lever kvar i hans blogg. Där hittar du många läsvärda artiklar om många av våra stora svenska seglare, blandat med vardagsnära texter.

Martin Strömberg & Anna-Lena Elled, Search Magazine
 
 
Martin flyger i just detta nu fram i Indiska Oceanen livs levande och en inspiration för mig och många andra seglare med en vilja av stål.

Gerhard inspirerar mig här och nu, och får mig att fundera över val, och vad jag kan göra annorlunda och bättre, och som han konstaterade när vi körde hemåt i natt- "vi triggar varandra".

Jag vet vad och vilka som som inspirerar mig och det är flera än de här tre. Vet du vad som inspirerar dig?

fredag 28 november 2014

Upp och ner i livet- det gäller att hitta lyftet

Hitta lyftet för att fylla seglen eller livet med energi
Jag hittade ett par kloka meningar på Facebook, att om det inte fanns upp och nergångar i livet, det vore det ett rakt streck och då är man död. Én väninnas namn dök upp i en dödsannons i morse, det var inte hon som var död, det var en familjemedlem som slutat sitt liv allt för tidigt. Livet är skört, det gäller att leva här och nu. Då kan inte livet vara det som pågår när jag sysslar med annat. Så vad är det som ger energi, vad är det som står för lyften i livet? Det som är säkert är att det jag vill ha mer av i livet, det är det jag skall fokusera på.

Det är rätt enkelt, arbeta med roliga uppdrag tillsammans med positiva människor. Vilken tur att min fredag blir en toppendag. Informationsmöte för Scandinavian Race Week, och det skall jag hålla på Sjöskolan på Beckholmen som en fredags afterwork. Innan dess fika med chefredaktören för På Kryss för spännande diskussioner. Det blir rena lyftet, med tre energibomber på bara ett par timmar. För att inte tala om bilfärden mellan Stockholm och Göteborg sent i morgon kväll och natt, vilka idéer vi skall kläcka, vilka planer vi skall smida! Det gäller att hitta lyftet hela tiden, vare sig att fylla på energi, eller att hitta vinden som ger lyftet i spinnackern i den lätta undanvinden.

Leta i den här bloggen