torsdag 6 mars 2014

Dags för Seglarmingel våren 2014- uppdaterad 13 mars


Seglarmingel hösten 2013 på Stenungsbaden

Nu är det väl dags igen för Seglarmingel, eller? Efter att ha fått den frågan ett antal gånger den senaste månaden, insåg jag att begreppet Seglarmingel blivit etablerat  och efterfrågat. Men när jag då sa ja, men women only, då var det många som inte blev glada på mig, ja helt rätt gissat, det var män som inte blev så glada. Så jag är inte sämre än jag kan tänka om. Det blir ett Seglarmingel som är öppet för alla som vill bli inspirerade inför seglingssäsongen 2014. Ett antal inspirerande seglare kommer att under enkla former ha korta föredrag om spännande seglingar, kappseglingar och kurser.

Huvudtemat är: I did it my way. Några inspirerande seglare berättar om sin högst personliga seglingskarriär. För kan de, så kan du! Under kvällen blir det förutom föredrag mingel och prat.

Datum: lördag 22 mars från klockan 19- 23.00
Var: Vinkällaren under Le Village, Nordhemsgatan 22-24
Hur: Anmälan och betalning i förväg, senast tisdagen 18 mars.

Alt 1. Seglarmingel, föredrag och 2 glas vitt vin och en liten ostbricka- 350 kronor.

Alt 2. Seglarmingel, föredrag och 2 glas alkoholfritt vin, och en liten ostbricka- 325 kronor.

Vin(båda alternativen) och ostbricka finns på plats från klockan 19, första föredragen börjar cirka 19.30, och turordningen kommer att bli lottade under kvällen. Det blir ingen storbild, inga mikrofoner, utan talarna kommer att hålla korta kärnfulla presentationer, och mellan föredragen har du chansen att ställa frågor och få höra mera, och mingla.
Det är maximerat till 40 gäster, så först till kvarn gäller.

Jag hoppas du tycker det verkar spännande att mingla, bli inspirerad inför seglingssäsongen 2014. Så nu är det dags att du anmäler dig och betalar för att vara säker på att få en plats. Anmälan och betalning här.


Varmt välkommen

Stina Jansson

Nedan följer presentationer av några av de som kommer att hålla föredragen, men flera kan komma att bli läggas till.

Frida Langenius, ung, klok, framgångsrik och fylld med energi har fått förhinder, så vi hoppas på Frida en annan gång.

Linda Lindenau, långseglare, seglarinstruktör och föreläsare. Hon har gått från kontorsråtta till att leva professionellt på sin segling, och numera har hon två båtar, varav den ena i Grekland. Linda har verkligen gått sin egen väg, och det har tagit henne på oväntade stigar och ut på svindlande höjder. Hon berättar kort om sin väg dit, och vad hon gör i dag, bland annat erbjuder segling med egen sommelier för att uppleva vinets värld i Medelhavet.

Linda Lindenau

 Carina Arvidsson, IT-konsult har som vuxen gått från hästar på fyra ben till betydligt större krafter i seglen på en båt. Med mottot att det går alltid att fråga sig fram, och om man inte frågar så får man inte veta har det tagit henne på seglingar långt bortom både din och min horisont. Hon har seglat Atlantic Rally for Cruisers (ARC) och nu är hon på gång att segla Antigua Sailing Week, när hon inte kappseglar med Anders Dahlsjö som så framgångsrikt seglar M32:a med Hans Wallén. Carina är orädd och omtänksam i samma andetag, och ser till att leva fullt ut hela tiden. Hon går sin egen väg, du kan säkert få inspiration och många bra tips av henne.
En bra beskrivning av Carina Arvidsson

Scandinavian Race week (SRW) 2013 blev raskt SRW 2014, och huvudet är fullt med träningsplaner hos oss alla som skall iväg till Kroatien 20 september. Det var fyra båtar som bestod av kvinnliga besättning 2013, hur blir det 2014? Annika Lyren berättar om Team Radost satsning, och kanske får vi några ord från någon annan besättning som finns med under kvällen.
En Salona 38:a forsar fram i Kroatiskt vatten

Att segla CB66 och European Sailing Legue tycker jag verkar spännande med ett helt nytt sätt att segla. Bara att betala en fast summa för hela säsongen som täcker båthyra, försäkring och tävlingsavgifter, bara resor och boende till Gardasjön, Visby, Marstrand, Köpenhamn och Alicante tillkommer. Första helgen i april drar säsongen i gång nere på Gardasjön, och du har chans att vara med. Med lite tur får vi besök under kvällen av ett team som satsar för fullt.Du som är sugen på att segla långt, snabbt och med en häftig båt, du kommer bli inspirerad av Bengt Tarre och Jens Bengtström som seglar som skeppare ombord på Farr 65:an Celeste of Solent. Skottland, Färöarna, Norska Västkusten och Island är några av de ställen de har seglat på.

Code 1- Celeste of Solent

Att segla 24-timmars med egna båten är en sak, att segla 24-timmars med en av Kryssarklubbens skutor är en helt annan sak. Thomas Lundgren som leder maratonlistan på Västkusten har seglat många 24-timmarsseglingar, ja faktiskt många 120-timmars seglingarna. Nu har han också provat på att segla som befäl på 24-timmars med en av Kryssarklubbbens skutor, vilket han kommer berätta om. Den möjligheten är öppen för dig också i vår.Jag kommer kort att berätta om mina seglingsplaner med chartersegling från Rhodos och navigationskurser och som privat båtlärare, numera för Sjöskolan på Beckholmen, och jag är numera lokaliserade i Långedrag för dessa kurser.

Fullt fart mot Rhodos

Vill du lära dig, då håller jag kurserna!

Sedan kanske det dyker upp några jokrar i leken, men det återstår att se på plats.

Jag hoppas du tycker det verkar spännande att mingla, bli inspirerad inför seglingssäsongen 2014. Så nu är det dags att du anmäler dig.

Varmt välkommen

Stina Jansson
Leta i den här bloggen