fredag 7 september 2012

Känslan måste underhållas......för att inte jag skall låta vardags stressen ta över igen. På bara ett par få dagar lyckades jag släppa in människor och företeelser som jag själv inte hade planerat in i min kalender, dvs rakt in i livet och så rullade ekorrhjulet igång igen.

Nu gäller det att ta tillbaks min egen tid, steg för steg, och sedan inte släppa taget om kalendern.
Det enklaste sättet är en dags arbete på båten i helgen, och känslan av frihet kommer tillbaks. Sedan fyller jag kalendern med människor och företeelser som jag själv planerar in, då kommer känslan tillbaka igen, känslan av att själv styra mitt liv.

tisdag 4 september 2012

Det går inte att stoppa vågorna......

...det gäller att kunna styra, både livet och färden genom vågorna... men jag kan lära mig att surfa på dem.

På kvällens kurs i mindfullness hittade jag citat ovan. Det är sant, havets krafter kan jag inte stoppa, men jag kan surfa på vågorna och se till att styra åt det håll jag vill.

Sedan spelar storleken på farkosten ingen roll, och förresten så krymper båtar alltid i vattnet.

söndag 2 september 2012

Mod & lyckaStunder av lycka, fullt fart med Agraff på väg hem från 24-timmars.  Foto: Hans Björk

Jag blir ofta kallad modig när jag ger mig ut och seglar, och nu med seglingen Göteborg- Island- Göteborg precis avslutad, har jag blivit kallad modig flera gånger. Men det är inte modigt alls att segla till Island för min del. Att segla en båt som jag tycker är urläcker, med flera människor jag känner, gillar och litar på, och dessutom var det flera trevliga, pålitliga och kompetenta människor ombord, det är inte mod. Du eller jag kan aldrig vara modiga, om vi inte är rädda eller ängsliga för det vi skall göra. Jag vet vilka rädslor jag skall lära mig att övervinna, att vara modig lite oftare helt enkelt.

För tänk att jag blir gammal och sitter i en gungande sittbrunn (ingen gungstol för mig) i hamnen, och undra varför jag aldrig släppte tamparna och gav mig iväg på vissa äventyr. Även om mina kära föräldrar alltid varit stöttande, så har de ofta stilla frågat när och hur jag tänker komma tillbaka, för det kommer jag inte alltid ihåg att berätta. Men vad är det som säger att jag måste komma tillbaka?

 Det gäller att tänka som Olof Röhlander, se till att framrutan är större än backspeglarna, tona ner sidospeglarna och köra full fart framåt mot målet.

Men det gäller att ta vara på stunderna av lycka på vägen. Jg har seglat hela helgen, det gör mig lycklig både för stunden och flera dagar framöver. Sedan kan jag plocka upp känslan av lycka när helst det passar mig, för ja, känslan kommer tillbaks, ungefär lika galet som i Mange Schmidt text.

Leta i den här bloggen