lördag 5 februari 2011

....första dagen på båtmässan

 Nöjd Nina från Sjösportskolan under lärarträffen.

Det var fullt ös på båtmässan i går. Mix Megapol kom och och intervjuade oss på Sjösportskolan inför Tjejkvällen på Båtmässan 7/2.

En liten stund i Sailsafe-montern, sedan blev det lärarträff, med 120 navigationslärare. Sjöfartsverkets kasse var fylld med information från Sjöfartsverket, en ny lärobok för VHF-intyget, dekaler om sjösäkerhet, en plånbok från Musto och en hel del annat också.

Vi navigationslärare skall lära ut allt vi vet om fjärsing i det nya förarintyget.

Peter Björnhage berättade om knopar eleverna bör kunna efter förarintyget.

Nu kommer snart burken från I-tech, men Penta har rättigheten


Sedan blev det mingel,  med smygpremiär på en ny restaurang där vi fick ostron, hummersoppa och dryck. Mingel och mingel föresten, jag undrar hur jag lyckades hamna i Sjösportskolans monter 5 gånger under kvällen??
Inte hann jag se mycket, men pratade med många människor. Så nu är det dags att bege sig dit igen.

torsdag 3 februari 2011

.. du kan göra skillnad i debatten!

Vill du vara med och påverka framtiden för Bohusläns kust? Ett val kan vara att gå på Kustkonferensen 9/2 som arrangeras i anslutning till båtmässan i Göteborg, och det finns information på många hemsidor:
Sweboat är medarrangör, deras sida hittar du här
Svenska Sjöräddningssällskapet har information på sin sida.

och slutligen har
Båtmässan en sida om konferensen finns här.

När du lästa alla dessa sidor, blir du då inte sugen på att delta i debatten? Då kan det andra valet vara att äÄven om du inte går på Kustkonferensen, kan du delta i debatten. På Facebook finns ett evenemang upplagt som du kan delta i om du har ett kontor där. Antingen provar du länken här, eller så loggar du in på Facebook, söker på Bohuslän med drygt 6200 som gillar. Där hittar du evenemanget med det långa namnet "Hur vill DU att båtlivet ska utvecklas i Bohuslän och Västsverige", där kan du gå in och delta direkt i debatten.

För visst vill du göra skillnad?

...och i morgon är det dags...

..för årets båtmässa i Göteborg! Den som har missat detta är troligtvis både blind och döv. Nu skall jag bara skriva ner stödord och funderingar inför måndagens tjejkväll, sedan är det dags att sova. För fredagen blir lång, rolig och intensiv!

onsdag 2 februari 2011

...tiden krymper.....

Bodil Jönsson säger att tiden kommer, men just nu säger jag att tiden går, och det går fort. När jag lämnar jobbat vid 17.40 i kväll, så var tanken att jag skulle vila en stund. Men min telefon hamnade i spärreld, och det är klart när jag skall koordinera 200 fribiljetter till tjejkvällen på båtmässan 7/2, då skulle jag kunna misstänka att det skulle kunna hända.


Information är svårt, det är det svåraste som finns. Men om jag skriver att man skall skriva enbart sitt namn och sedan trycka på spara på en hemsidan. Hur svårt kan det vara? Hur svårt som helst visade det sig, så jag har mycket mer att lära mig om när det gäller att informera och skriva texter, det är helt klart. Nu hoppas jag att alla som anmält sitt namn till mig är uppskrivna för en biljett. Tur att min frisör skall lägga färg över de grå håren i morgon, för jag tror de har blivit flera av de senaste dagarnas pyssel med biljetter.


Men så roligt det är, och vilken känsla att snart är det båtmässa. Synd att det är fullt ös på det vanliga jobbet samtidigt, fast det var inget nytt utan mer ett beständigt tillstånd. Finns det några jobb där det inte är fullt ös hela tiden numera?

Ett annat ställe det är fullt ös på är Facebook. Det finns en sida som heter Bohuslän, med drygt 6200 personer som gillar sidan. På den sidan finns ett intressant diskussionforum inför nästa veckas kustkonferens. Gå gärna in och diskutera där. Vill du läsa mera om Kustkonferensen hittar du den här.

Jag har sett en video i kväll, och den här härlig. Jag tänker faktiskt stänga ner alldeles strax, och njuta av den videon. Du kan få dela den med mig om du vill. Tryck här. Tipstack till Peter Gustafsson alias blur.se

Nu är det vara en arbetsdag kvar, sedan är det pressträffar och lärarträff på båtmässan på båtmässan. Jag längtar dit! Fast det är en del att göra innan....

tisdag 1 februari 2011

En härlig känsla

Nu börjar det dra ihop sig till vår, har varit på mässan och hjälpt till.
Arbete på hög höjd


Ja, om jag nu kan säga att jag hjälper till när jag kommer för sent, tar fram kameran och fotograferar mina arbetande kollegor på Sailsafe som arbetade på hög höjd, istället för att göra något fysiskt arbete.


Från båtmässan till Sportmanship och lärarträffen för Kryssarklubben.

Var kommer alla gubbar ifrån, och vart har alla.......
 Intressant teknik, ja mycket intressant, men farligt, folk i allmänhet tror mer på tekniken än på verkligheten. Sonic Hub måste jag undersöka, likaså B & G Zeus. Inte tror jag att man blir en duktigare seglare, möjligen seglar man ifrån de som inte har all teknik i båten, men inte blir man bättre. Men det spelar ingen roll, för det var hur kul grejor som helst från Lowrance, även om jag inte kommer sätta in mer än nödvändigt i båten, det vill säga plotter och AIS-mottagare tillsammans med den befintliga utrustningen. Fast jag vet aldrig, rätt var det är springer jag på något på mässan, som båten bara måste ha, visst är det märkligt.

...och nu har det hunnit bli tisdag, en dag närmare mässan.....

söndag 30 januari 2011

Tjejkvällen på båtmässan

..... jag pratar, skriver, skickar ut fribiljetter, svarar på mail, och uppdaterar GQSS hemsidan, skickar text till blur.se, bjudit in både kvinnor och män via Båtmässans FB sida, uppdaterar facebook sidan för Sjösportskolan, skriver nyhetsbrev för GQSS om fribiljetter och tjejkvällen, pratar med mässans personal, mailar till Anna-Karin Öjerskog om tjejkvällen på båtmässans seglarscen 7/2. Läser på andra bloggar om båtmässan bland annat luvans seglarblogg och blur. I mitt huvud har kvällen rullat som en film flera gånger, och jag ser mig själv lugn och fin stå på scenen med Anna-Karin och prata.

Men nu börjar det bli ont om tid. Jag skall förbereda bilder och anteckningar vad jag skall prata om med Anna-Karin uppe på scenen under kvällen för jag är inte hur tuff som helst. Det gäller att se ut som en anka i vattnet. Lugn ovan ytan men paddla med full fart under ytan, så det arbetar jag på just nu.

Alla biljetter skall koordineras och skickas ut, och det är sååå roligt att det är stor efterfrågan på biljetterna. Med det stora intresset som finns, då måste det bli en lyckad kväll.

Nu är inte kvällen enbart för kvinnor som är intresserade av duktiga seglare, utan alla män som intresserade av duktiga seglare är naturligtvis välkomna. Det är bara det att det fortfarande är ont om synliga kvinnliga förebilder i båtlivet även om de finns spridda i hela landet, och därför behövs det en kväll för att lyfta fram olika exempel på olika nivåer.

..billigare till Båtmässan

Om du har ett utställarkort kommer du in på båtmässan hela tiden, men timpengen är rätt dålig, och chansen att se en annan monter än din egen är försvinnande liten. Har du turen att vara en trogen kund  hos någon som ställer ut, eller om svärdottern arbetar i branschen kanske du kan få en fribiljett. Mest eftertraktade är biljetterna till den s.k VIP-kvällen fredagen då invigningen går av stapeln.
Egentligen är det märkligt, för då är det minst chans att få några vettiga svar i montrarna, då plockmat och dryck finns utställda istället för informationsmaterial. Visserligen träffar jag ofta mycket folk där, men inte hinner jag se det jag skulle vilja se, det gör jag bäst sista söndagen efter klockan 14. Då brukar det vara rea i vissa montrar, och behagligt lite människor på mässan. Jag satsar på årets rundvandring söndagen 13 februari efter klockan 14, kanske får jag flera i sällskap efter där här inlägget.
Men har du Göteborgs-Posten då finns det faktiskt ett erbjudande på Läsvärdet om rabatterat pris.Gå in på länken och välj Kultur & nöje, för att sedan trycka dig vidare till sport och fritid. Där hittar du erbjudandet från GP. Ligger inte läsvärdeskortet redan i plånboken är det dags att leta fram det nu, och sedan komma ihåg det när du står i den svettiga kön på mässan.

Dags att planera båtmässan

Nu är det inte många dagar kvar tills båtmässan öppnar. Det finns program att läsa på många olika ställen beroende på vad du är mest  intresserad av. Mässans eget program hittar du här. Blur.se har ett betydligt roligare och fylligare sätt att beskriva programmet som du läser här. Vill du enbart läsa om tjejkvällen 7/2, då trycker du här. Jag inser att det gäller att sova i förväg, för från fredag 4/2 till lördag 13/2 är det båtmässan som gäller alla lediga tider på dygnet. Vi syns väl där?

Leta i den här bloggen