fredag 26 oktober 2012

Här hittar du nästa föredrag om seglingen Göteborg-IslandBlå is från Vatnajökul

Det är många som frågar mig om efter nästa föredrag, och nästa föredrag och nästa igen om sommarens segling Göteborg-Island tur och retur. Du kanske är en av dem. Vi har redan haft tre föredrag under hösten, nu står nummer 4 på tur.

Nu skall du slippa att fundera över när du kan få lyssna om vår spännande segling. Här kommer en lista på de inplanerade fördrag som är offentliga i dagsläget. Listan kommer att uppdateras kontinuerligt här, och på Celestes blogg.

Om du behöver kompletterande information eller vill boka in ett föredrag, skicka mig ett mail.

Nr Datum Klubb/Företag/Organisation Stad Föredragarshållare Tillåtet att bjuda in andra?
4 121106 Seglarmingel i SSRS-salen Göteborg Jens Bengström & Stina Jansson ja
5 121107 SXK- 24-timmars möte Göteborg Stina + ev  vet ej
6 121111 Seglarnas helg hos Gransegel Stockholm Jens Bengström & Stina Jansson ja
7 121206 GQSS Göteborg Stina + ev  ja
8 130103 Segelsällskapet Slören Göteborg Stina+ ev vet ej

Om en stund är jag ombord!

Celeste i hamn.
Vilken härlig fredag jag skall ha! Först gast ombord på Celeste under dagen. Eleverna från Master of Yachts tar examen under dagen. Eleverna behöver några som kan lyda order och lägga loss och lägga fast tampar, hissa segel, skota och vara på hela dagen. Det blir en fartfylld dag.


Sedan en snabb middag för att ladda om inför mörkernavigation med kustskepparelever från Sjöklar Kustakademi mellan klockan 21-24 ombord på Nawica

Vi kör med radar i kväll.
Vi skall köra med all elektronik ombord och naturligtvis har vi numera också en Ipad med, laddad med flera appar med sjökort.

Där har du en fulladdad fredag! Vill du segla den närmaste tiden, då kan du läsa på länken här en del av allt som är på gång.

Vi syns på havet, eller hur?

måndag 22 oktober 2012

Är det nästa år det vänder med hjälp av gyllene rattar?


Gyllene rattar= framgångens hjul?!


Är det nästa år ingen kvinnlig skeppare behöver få frågan, var är den riktiga kapten? När hamnkapten frågar efter skepparen, och sittbrunnen är full med kvinnor och ingen man finns i sikte ombord.

Är det nästa år det inte är något konstigt att en båt med enbart kvinnor lägger till i hamen, och männen i de andra båtarna oroligt bevakar att de inte kommer för nära?

Är det nästa år som besättningen ombord på Women Only Sailing Team i RC44:an visar att det inte handlar om att vara man eller kvinna, utan att vara kompetent?

Ja, kanske är det nästa år, som blir det året som det vänder. Inte ett kvinnornas år, utan ett jämnlikt år.

Ett år där flera kvinnor får chansen att lägga till båten, inte bara sätta fast fendrar och hoppa i land.

Ett år där män och kvinnor behandlas lika ombord, och på samma villkor seglar, vilket inte behöver betyda att alla göra allt ombord, men möjligheten skall finnas där.

Är det kanske efter 26-års arbete för att få flera kvinnor ut på havet genom utbildning och mötesplatser som Göteborgs Quinnliga Segelsällskap äntligen ser att det blir ett mera jämnlikt liv på havet?

Ja, genom att SCA satsar på en kvinnlig besättninge tills nästa Volvo Ocean Race, genom att ett kvinnligt proffessionellt team kliver in i RC44:världen så kanske vi är på väg en bit.

Jag hoppas att de gyllene rattar som sitter på ledarbåten i RC44:a touren, skall sitta stadigt på den nya båten som seglas av Women Only Sailing Team! Låt de gyllene rattarna bli lyckans hjul som snurrar för både besättningen och ett mer jämnlikt seglarliv.

söndag 21 oktober 2012

Bort med energitjuvarna!


Full framåt med energi!

Livet är för kort för att låta energitjuvar dra ner energiniåerna i mitt liv. En del människor är energigivare under vissa tider, och under andra tider tar de energi, det är en del i det som bygger vänskap. Men sedan finns det personer som alltid tar energi, det spelar ingen roll vad man gör för dem eller med dem, de är energitjuvar. Jag har valt bort energitjuvarna ur mitt liv, men inte lyckats helt och fullt, för energitjuvarna verkar kunna hitta tillbaka igen alltför ofta. Undrar om det beror på mig eller dem?

När jag träffar människor som ger mig energi, då känner jag mig levande, då kan jag uträtta underverk med vänster handen, medan höger hand sköter allt det ordinarie arbetet. Det är då det går att uträtta riktiga underverk!

I eftermiddag har jag haft ett sådant energigivande möte. Egentligen inget märkvärdigt möte alls, men efteråt kände jag att jag hade fyllt på energinivåerna igen rejält. Idéerna flög fram och tillbaka, vi skapade nytt medan vi pratade, lade till och drog ifrån, helt prestigelöst. Resultat av mötet blev bra, och det kommer bli bra de kommande veckorna också. När jag kom hem var det bara att starta nästa projekt med full fart, och snart var det avklarat också!

Det gäller att ha sådana energigivande möten ofta, helst varje dag, ja flera gånger varje dag! Då kan jag till och med stå ut med en energitjuv då och då, för jag får påfyllning av dem som ger energi.

Sedan kan jag alltid titta mig i spegeln, stjäl jag någons energi, eller ger jag energi? Ja, det kan vara värt att fråga omgivningen om det, och inte fråga några ja-sägare, utan några ärliga och uppriktiga vänner.

Dagens möte på eftermiddagen var energigivande, men det kan kanske ha något att göra med att ämnet var marknadsföring av stor segelbåt med svarta segel, men det är en annan historia.Leta i den här bloggen