torsdag 21 februari 2013

Så lite det behövs för att få mig att drömma...

Slussarna vid Fort Augustus, Loch Ness Skottland
...mig bort över havet! I kväll har jag varit och lyssnat på Bengt Tarre som berättade om årets seglingar med Celeste. Bilderna har jag sett ett antal gånger, och när filmen från Island rullande på skärmen var jag tillbaka ombord i tankarna.

En väninna till mig har bokat sig på Singel Malt Race, och jag blev oerhört inspirerad att följa med efter kvällens föredrag. Fast det är inte riktigt sant, jag har varit sugen på att följa med hela tiden, men det har varit annat som varit planerat. Men med tanke på att några andra planer har blivit ändrade, så vore det toppen att få chansen att segla iväg i maj.

Rask plockade jag fram bilderna från 2004 när jag kom hem, och drömde mig tillbaka till seglingen Shetland, Fair Isle, Orkney, Inverness och in till Fort Augustus för att sedan vända tillbaka till Inverness, Där byttes hela besättningen förutom skepparen och jag, Sedan seglade vi hem via Norge. Det var en fantastisk resa men stora naturupplevelser. Så den kommande seglingen Single Malt Race, skulle vara fantastiskt att få uppleva. Den som lever får se vad som händer...

tisdag 19 februari 2013

Äventyret bara fortsätter....

....och fortsätter. Varje gång jag står och pratar om förra sommarens segling Göteborg- Island ToR, då återupplever jag seglingen och allt runt omkring. Det är hur kul som helst att så många är intresserade, men det är helt sanslöst vilket intresse det finns för vår segling.I kväll har Jens Bengtström och jag hållit föredrag om seglingen Göteborg- Island igen. Jag har tappat räkningen på hur många föredrag vi har hållit vid det här laget. Tror att det snart är uppe i 15 föredrag. En del har redan frågat vart jag seglar nästa gång, för då undrar de om jag kanske kan komma tillbaka och berätta om det.Klart att jag kan.

Jag kan redan nu avslöja att det helt klart blir Sailing and Skiing 8-16 juni. Vill du följa med, finns det information och möjlighet att boka sig här.

Men vill du se bilder och höra mera om Sailing and Skiing och andra av de kommande äventyrsseglingarna som Sjöklar anordnar, då finns det ett informationsmöte nu på torsdag 21/2 kl 18-20.
Adressen är ny för Sjöklar. Du hittar dem på Villa Sjöklar, Talattagatan 22, längst ute vid hamnen och Långedrags Värdshus i Långedrag. Det krävs ingen anmälan, det är bara att dyka upp vid 18-tiden. Jag skall dit, så då syns vi väl där?!

måndag 18 februari 2013

Nu rullar våren igång på riktigt


I dag startar jag vårens utsjöskepparkurs hos Kryssarklubben här i Göteborg.Kul att kursen återigen är fullbokad. Med andra ord börjar livet med övningskort 5055 från Brittish Admiralitet utlagt på matbordet i vardagsrummet, en Reeds från 2006, nya appen från Reeds och 14 nya deltagare som vill lära sig allt om långfärdssegling. Det bästa med att hålla den här kursen är att jag får lära mig en hel del nytt från deltagarna hela tiden, för vem kan allt om långsegling? Den nya kunskapen från kursdeltagarna för jag in in i lektionsmaterial för en ständig förbättring, men det ger mig själv en hel del att fundera på. . Lägg dessutom till det faktum att det är en ypperlig utsäkt för att köpa Yachting Monthly, Sailing Today och andra spännande tidningar fortlöpande.
Så nu rullar våren igång på riktigt med full fart mot Dover och Engelska kanalen.


Leta i den här bloggen