lördag 4 februari 2012

I dag är det på riktigt!

Seapilot, framtidens navigation
I dag skall jag vara moderator för ett föredrag om Social Boating på Båtmässan klockan 15-17. Jag har bytt från Sjöklars oranga tröja till Stockholm Radios vita för en dag, så du hittar mig i närheten av Sjöklars monter. H-hallen har 250 sittplatser, så det kan bli mycket människor där. Jag har inte blivit nervös ännu, för det är för mycket att tänka på just nu. Sedan hoppas jag på många kända ansikten i publiken, och blir det inte lika nervöst. Jag kommer låtsas att jag pratar till dem jag känner, då kommer det gå hur bra som helst, det har jag bestämt mig för.

Direkt efter det seminariet kommer jag att byta tröja, eller rättare sagt dra på mig en väst där det står Celeste på. Det blir bildvisning från en av Sjöklars äventyrsseglingar i samma hall. Troligen lite färra deltagare än 250, och mera avslappnat. Så den här dagen är fylld till bredden.

Sjösportskolan har blivit Sjöklar

I går var det nästan som vanligt på Bätmässan första dag i Göteborg, men bara nästan.

Nina välkomnade lärare till lärarträff och pratade här med Anna-Karin Öjerskog
Nina stod och tog emot, bockade av och lämnade ut namnlappar.

Förvandlingen mot Sjöklar har börjar

Längst bak satt Leif från Svenska Båtskolan och Nina och Kalle. Programmet leddes av Johan, istället för som normalfallet, Kalle. Men sedan klev Kalle upp på scenen.


Sjösportskolans historia
Kalle berättade om hur Sjösportskolan hade utvecklats genom åren, och nu var det att göra något nytt igen. Sammanslagning av två båtskolor på var sida om kusten skulle ge en rikstäckande skolan.

Sjösportskolan är nu SJÖKLAR

Från och med i går så är Sjösportskolan och Svenska Båtskolan sammanslagna till Sjöklar Kustakademi med kurser och seglingar.

Vimmel i montern
Sedan blev vi alla nerbjudna till montern, där det bjöds på mat och dryck, och sedan blev riktigt roligt, för då var det dags för Julia.

Den nya generationen lär den gamla.
Det var dags att köra båten Julia på banan. Alla vi instruktörer och skeppare var mycket försiktiga med att säga ja till att köra. Men grundaren av Sjösportskolan Dick Berghede, han är modig. Så han fick instruktioner av Nina Nordström, som är den nya generationen, numera på SJÖKLAR.

En historisk dag, med både lite sorg och mycket gläjde!

torsdag 2 februari 2012

Nu börjar det på allvar....
Finns det mer än ett svar? Ja troligen, men jag menar Båtmässan 2012 i Göteborg. Första mötet för den här mässan hade Gerhard och jag med Kristina och Bengt från Båtmässan, första veckan i juli 2011. Då var det planerna inför tjejdagen, som numera kallas tjejer ombord och går av stapeln nu på tisdag. Mycket jobb, men det kommer bli bra. Men i kväll har vi börjat finslipa inför lördagens seminarium om Social Boating, och det känns bra. I morgon blir det en lång dag, och det roligaste är Sjösportskolans namnbyte. Så nu är det på allvar...

Leta i den här bloggen