lördag 20 oktober 2012

En ny seglingssäsong har börjat. Kolla in många möjligheter här!
Egentligen borde städa och tvätta istället för att sitta framför datorn. Men morgonens spaning på olika seglingssidor, med början på blur gjorde att jag blev varm i hjärtat. Det finns fullt av möjligheter att segla ända fram till jul.

Pär Bäck, mannen som arrangerar Bohusracet, har nu skapat Tanumstrrand winter sail race, en möjlighet att kappsegla med lånade båtar när du har satt din egen båt på land 24-25/11.

Samma helg, ja mer en långhelg 22-25/11  kan du segla med mig och några till ombord på Celest of Solent, det är Winter race längs västkusten.

Helgen efter 1-2/12 borde det vara gott om båtar på havet,
Marstrands segelsällskap anordnar Frostbite race den helgen. Samtidigt den 1/12 går årets sista 12-timmarssegling inom SXK på Västkusten. Tänk om man kunde ha målgången på Marstrand, vilket kalas det kunde bli.

Lugn bara lugn, jag har inte glömt ostkusten. De har de lite kallare i Stockholm, så redan helgen 17-18/11 arrangeras Ice Cup på Lidingö.

I Stockholmstrakten arrangerar Linda Lindenau seglingsturer till Möja och julbordseglar till Sandhamn i november och december. Du läser mera om det här.'

Vill du äta ett fantastiskt julbord och tillbringa större delen av helgen ombord på en båt, då har jag själv en julbordssegling från Göteborg till Klädesholmen 15-16/12.

Det finns säkert flera möjligheter, tipsa mig gärna.

Som sagt, vem har sagt att seglingsssäsongen tog slut?!

fredag 19 oktober 2012

Civilkurage i stan = arg tant

'
Jag undrar om jag just nu varit en arg tant??

Jag har precis åkt buss hem från stan nu i kväll, en vanlig fredagskväll i Göteborg. Det började redan på busshållplatsen. Trettio tonåringar som raglar omkring, och verkar utgöra ett större sällskap, tämligen berusade. Skönt tänkte jag, att det kommer en buss mot Frölunda fem minuter innan min bus , så försvinner de. Tänk så fel jag hade. Först blev det mer och mer högljutt på busshållplatsen, och stökigare och stökigare. Jag spände ögonen i de som började banka och slå på glaset. Det hade avsedd effekt, de dröp av och mumlade något hotfullt. De kanske trodde att de kunde skrämmas, den här gången hade de fel! Jag är inte speciellt lättskrämd.

När min buss kom, då fylldes den bakre delen av de stökiga ungdomarna. Jag satte mig längst fram, men då började de riva ner inredning i bussen. En man och jag ställde oss upp samtidigt och ropade till ungdomarna att sluta. Det krävdes att vi gick mot dem, för att de skulle inse att vi inte vara att leka med. Det blev en otäck tystnad i bussen, men vi stod kvar. De övriga vuxna i bussen började också röra på sig, men ingen annan vågade resa sig upp..

Busschauffören hade redan kallat på polisen och bussen stod stilla, så chauffören öppnade bakdörren och alla 30 sprang ut och iväg, nu när de insåg att polisen var på väg.

Så har jag då varit arg tant i kväll, vad nu en tant är i dessa dagar. Frågar jag familjen F´s son F, då har han sagt tant Jansson sedan han kunde prata, men mer för att min goda vän Lasse, lärde sonen detta. Kanske har dagens tant jeans, sportjacka och en mustoväska över axeln, eller?

Helt klart kan den här tanten spänna ögonen i en större grupp ungdomar, och få dem att springa hals över huvud. Frågan är vad som hade hänt om vi inte hade varit två som ställt oss upp med en gång?

Det var det där med civilkurage, tänk att jag skall behöva vara en arg tant en vanlig fredagskväll.

Mot äventyret igen..

Det planerades en del innan seglingen
I går var jag och lyssnade på föredrag om sommarens segling Göteborg-Island med Celeste, och det var härligt igen!

Jodå, jag har hållit föredrag med samma bildserie två gånger redan, men då är jag mitt uppe i alltihop. Nu var det bara att luta sig tillbaka och njuta medan Jens Bengtström berättade. Det kändes som jag var där igen, ombord på Celeste, och vi for fram genom vågorna, och grindvalarna hoppade kring båten, och alla naturupplevelserna kom nära igen med hjälp av bildspelet.

Det är tur att det finns en segling kvar i år. Den 22-25 november seglar Celeste Winter Race på Västkusten. Det är ett annat äventyr, att skriva om senare.

Vill du ha ditt eget äventyr att berätta om, då kan du läsa mera om Winter Race här, för att kliva ombord den 22 november.

Du som inte kunde ta dig till Amundöns båtklubb i går, du har chansen att lyssna på föredraget om seglingen Göteborg-Island 6 november på höstens seglarmingel. Du hittar all information om var och hur på blur.

tisdag 16 oktober 2012

Det blir seglarmingel även i Stockholm

Det blir en seglarnas helg 9-11/11 i Stockholm. Föredrag nummer fyra om sommarens segling Göteborg-Island kommer att finnas att lyssna och se på söndagen den 11 november klockan 12. Du kan läsa på blur både i dag och löpande om programmet och utställarna. Vi syns där.

söndag 14 oktober 2012

Fylld av energi....

efter en helgs intensivt arbete.

Ombord på isbrytaren Frej i hamnen i Luleå


Nätverket kvinnliga förebilder i båtlivet har haft höstmöte i Luleå. Luleå är långt borta. Hur långt bort det faktiskt är blir inte riktigt klart för mig förrän vi tittar på sjökort 43 över Bottenviken Norra. De har inte så många distans att segla norrut på, mer öster och söderut. Deras begrepp att segla söderut, då är de fortfarande långt norr om Stockholm. Skall jag segla söerut, då menar jag att jag är på väg mot Biscay, och Spanien och Portugals kust. Men så avlångt är landet.

Nätverket som kommer från ett projekt som Linda Lindenau startade 2013 för att få fram flera kvinnliga förebilder i båtlivet. Från ett projekt med statliga pengar till ett nätverk där alla finansierar sitt eget deltagande har det gått förvånands värt bra. De 29 deltagarna blev 21 inrapporterade större eller mindre projekt, som kom ner till cirka 15 deltagare.

Vi är några stycken som varit med på alla möten, men livspusslet måste gå ihop. Antalet deltagare på våra träfffar har varierat. Det som aldrig varieras är mängden projekt som varit igång sedan vi träffades sist, och energi som vi ger till varandra.

I går hade vi lektioner, studiebesök och projektredovisningar mellan 9.30 till klockan var närmare 20 på kvällen. Bland det sista på kvällen, med extra gäster inbjudan höll jag föredrag om sommarens segling till Island. Det är så fantastiskt roligt att få berätta om seglingen, och det fina bildspelet som jag får lov att använda utan att ha lyft ett finger, det är så inspirerande och talar för sig själv. Kul att att få frågan direkt- hur kan jag göra för att anmäla mig till segling med Celeste!

Sedan åt vi middag och fortsatte prata.

I dag fortsatte vi klockan 10-14.30 med att presentera status på våra olika projekt, sedan var jag tvungen att åka till flygplatsen för att flyga hem. Så många både små och stora insataser, som sammantaget har gjort mycket. Jag känner mig uppfylld av stor energi, det är nästan farligt, för det går att lova alldeles för mycket just nu, fylld med endorfin och adrenalin.

Så detta nätverk, det känns som det är atomkrafter i, det skall vi fundera på hur vi bäst delar med oss av. Så klart vi har idéer, vi som har såååå mycket energi, och när vi träffas då förökar sig energin.

Så den här energikicken, den lever jag på länge...

Leta i den här bloggen