måndag 22 oktober 2012

Är det nästa år det vänder med hjälp av gyllene rattar?


Gyllene rattar= framgångens hjul?!


Är det nästa år ingen kvinnlig skeppare behöver få frågan, var är den riktiga kapten? När hamnkapten frågar efter skepparen, och sittbrunnen är full med kvinnor och ingen man finns i sikte ombord.

Är det nästa år det inte är något konstigt att en båt med enbart kvinnor lägger till i hamen, och männen i de andra båtarna oroligt bevakar att de inte kommer för nära?

Är det nästa år som besättningen ombord på Women Only Sailing Team i RC44:an visar att det inte handlar om att vara man eller kvinna, utan att vara kompetent?

Ja, kanske är det nästa år, som blir det året som det vänder. Inte ett kvinnornas år, utan ett jämnlikt år.

Ett år där flera kvinnor får chansen att lägga till båten, inte bara sätta fast fendrar och hoppa i land.

Ett år där män och kvinnor behandlas lika ombord, och på samma villkor seglar, vilket inte behöver betyda att alla göra allt ombord, men möjligheten skall finnas där.

Är det kanske efter 26-års arbete för att få flera kvinnor ut på havet genom utbildning och mötesplatser som Göteborgs Quinnliga Segelsällskap äntligen ser att det blir ett mera jämnlikt liv på havet?

Ja, genom att SCA satsar på en kvinnlig besättninge tills nästa Volvo Ocean Race, genom att ett kvinnligt proffessionellt team kliver in i RC44:världen så kanske vi är på väg en bit.

Jag hoppas att de gyllene rattar som sitter på ledarbåten i RC44:a touren, skall sitta stadigt på den nya båten som seglas av Women Only Sailing Team! Låt de gyllene rattarna bli lyckans hjul som snurrar för både besättningen och ett mer jämnlikt seglarliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen