onsdag 13 juni 2012

Du är aldrig bättre än ditt senaste uppdrag, eller?

Bloggerskan pratar på Båtmässan i Göteborg 2011

I vår värld som snurrar allt snabbare, är ditt senaste arbete eller uppdrag som anger hur bra du är, i alla fall i andras ögon.  Du är ditt varumärke, vare du än är i livet, du blir bedömd vare sig du gillar det eller ej. Det gäller att hela tiden ha en lyckad fasad, och helst en oberörd fasad, som ingen tar sig genom. Vem har tid att ta reda på vad som döljer sig bakom andra människors fasader? Du har inte många sekunder på dig att göra ett första intryck på någon, det intryck som oftast är det bestående intrycket. Det gäller att hela tiden hålla masken och arbeta fortare och bättre. Vem vill vara fast i den snurran egentligen?

Men när är jag då den människan jag innerst inne är, eller kanske drömmar om att vara? Den där personligheten som kommer fram när mobiltelefonen och datorn är bortkopplade under en längre tid, den där personligheten som inte stressar utan hinner reflektera och göra nya val, förhoppningvis klokare än tidigare, men ändå är full av liv.

Hur bra vill jag då vara i andras ögon? Naturligtvis egentligen hur bra som helst, men jag måste vara bra för mig, och då gäller att kunna stå för "mitt" eget varumärke. Det betyder att jag kommer att få säga adjö till projekt, företag och uppdrag som inte stämmer med mitt varumärke, för att jag skall kunna stå för det som är jag i dag. Det krävs tid och tanke för vissa av de valen, en del av valen är självklara.

En lång segling mellan Göteborg och Island, det skall ge mig tid att tänka, tid att reflektera, tid att prata med kloka människor om tankar och idéer, tid att fatta beslut. Seden skall jag förhoppningsvis vandra både på Island, Färöarna och Orkney, vilket får tankarna  att mogna.

När jag tar bort uppdrag, arbete eller projekt, som kommer andra möjligheter att öppna sig, det är jag övertygad om.

Så jag tänker vara bra för mitt varumärke, hur bra tänker du vara?

6 kommentarer:

 1. Klokt och tänkvärt Stina! Ha en härlig segling och fin sommar! /Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Åsa, det är som sagt inte enkelt, men om jag börjar kompromissa med mig själv, för att saker och ting är roliga, även om jag kanske inte kan stå för det helt ut, då blir det fel. Så det gäller att rensa i tanken och sedan via handlingar.

   Radera
  2. Jag önskar vi kunde ses på Orkney i sommar, Stina. Vi passerar där vecka 26 från Shetland ner till Skottland. Det skulle vara roligt att prata med dig om val och fokus här i livet! Tack för dina tips om segling i norra Storbritannien. Har gummibåt och en dieselkamin nu... Önskar dig en härlig seglats på Atlanten! /janne, xanadusailing.blogspot.se

   Radera
 2. Hej Janne
  jag tycker vi träffas i min vinkällare efter sommaren och pratar om våra seglingar och annat. Vi seglar mot Island 21/7 och efter en vecka är vi på Island. Efter ett par dagar bär det av mot Färöarna, sedan vidare till Orkney, för att slutligen och återigen hamna i Göteborg. Det skall blir både spännande och avkopplande.

  SvaraRadera
 3. Måste anta detta erbjudande! Hoppas det kvarstår bara. Det skulle vara himla roligt att byta lite erfarenheter med dig. Jag hade ju en fantastiskt lyckad segling med tolv personer i olika åldrar som kom och gick längs rutten. På xanadusailing.blogspot.se finns lite bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Janne, du har min mailadress, skicka ett mail med din mailadress för det jag skickar studsar tillbaka.

   Radera

Leta i den här bloggen