torsdag 3 mars 2011

..och så var det dags för klubbkväll igen....Som jag tidigare i veckan konstaterat så är mars månad fylld av idel klubbkvällar för olika klubbar. Denna veckan har jag besökt både Viking Yachting och Nautiska magasinet.

I kväll var det Nautiska magasinet som fick besök av GQSS. Johan, en av seglarinstruktörerna på Tom 28:orna som klubben hade utbildning på förra våren, höll föredrag om sjökläder under kvällen. Vi lärde oss om mycket om allt från Mustos värsting jacka med 4,5 lagers goretex, och ända ner till det enklaste vindjackan, utan en enda skymt av gortex. Johan och Erica hjälptes åt att guida oss mellan sjökläder, flytvästar och allt annat som finns hos Nautiska magasinet. Sedan började vi shoppa, och det blev en påse även i kväll. Nyttigaste köpet var en halsvärmare som kan bli en mössa, och lyckligast blev jag för att jag hittade boken Navigation 1, terrester navigation från 1986 som har getts ut för att användas vid marinens sjöbefälsutbildning och på sjökaptens utbildningen. Det finns nämligen inte så många exemplar kvar av den, den trycks inte längre, och nu är jag lycklig ägare till ett exemplar.
Jo, det är helt sant, man måste vara lite nördig för att bli lycklig av den boken, med förord av chefen för marinen. :-) Nu skall jag bara se till att få köpa nummer 2 av Sjösportskolan, och serien är komplett!

För att få balans i det hela, kan jag tillägga att jag köpte en blå Henry Lloyd kavaj med klubbemblem modell mjuk och kvinnlig.

Veckans inköp har tyvärr varit en del , men som ett på topplistan kommer Gills hellmans gloves och Henry Lloyds neck gator ocean  graft. Första gången som jag väljer bort Mustos handskar, men de var för korta i kragen. Gills handskar kan jag använda både när jag åker skidor och seglar. Om det var någon som missade försvarstalet för de dyraste seglarhandskar jag någonsin köpt, så kände jag att jag behövde försvara dem, i alla fall lite grann. Skall ut och köra Nawica i fyra timmar på lördagsmorgon, då blir de testade.

Det finns så många märken på sjökläder, att det ibland kan vara svårt att välja. Se själv här.

Nu är det dags att ladda för helgen som blir fylld med båtar och seglingsplaner, utan att åka till Älvsjömässan. GQSS skall ha ledardag på lördag, och det skall bli spännande.

1 kommentar:

  1. Beställde sockar, vantar och mössa från Sealskinz i går. Nyfiken och hoppas att Micke Westin har rätt i sina omdömen.

    SvaraRadera

Leta i den här bloggen