torsdag 5 januari 2012

Nu rullar seglaråret igång på allvar

Nu rullar seglaråret i gång på allvar. Förberedelser inför båtmässan pågår för fullt. Jag är involverad både i ett seminarium för Seapilot och AIS lördagen den 4 februari kl 15-17 och tjejdagen tisdagen den 7/2 från klockan 12.  Där emellan skall jag stå några timmar i Sjösportskolans monter, och hinna med GQSS pubkväll i anslutning till båtmässan fredagen 10/2.

Men långt innan dess har GQSS en del aktiviteter. Nu har klubbtidningen Oscar äntligen gått i tryck. Nummer 2 2011 förvandlade jag till nummer 1 2012, då det blev strul med tryckeriet. Så nästa vecka är det besök hos SSRS i Hovås och ledardag för de som arbetar i styrelse och sektioner. Veckan därpå skall vi helst både ha budgetmöte med styrelsen samtidigt som det finns ett informationsmöte om man vill arbeta som funktionär hos GKSS under sommarens kappseglingar. Bland annat blir det WM i Elliot vecka 26 i Långedrag, bara en månad före OS i London. Sista stora tävlingen i Elliott innan OS, det är klart att hela världseliten kommer! Då kan vi från GQSS vara med där, om vi vill.

Sedan skall naturligtvis GQSS vara med på tjejdagen 7/2 på Båtmässan, det skall bli riktigt roligt.

I går träffade jag också Anna-Lena Elled chefredaktör för Search Magazine. Hon beskrev sig själv som en glad surfare som numera också är chefredaktör. Hon har mycket spännande för sig. Jag beställde genast en prenumration på Search av henne.

Kvinna Ombord hos Kryssarklubben har ett spännande program instoppat i det stora utbildninsprogrammet från Kryssarklubben, men tyvärr finns det inte utlagt på webben ännu. Det är verkligen dags att anmäla sig till vårens kurser om du vill ha en plats, så snart det kommer ut på hemsidan.

Snart börjar Jorden Runt Seglarklubbens tjejträffar, och den klubbens vanliga onsdagsträffar, och de kommer också till tjedagen 7/2.

Sjösportskolan slås snart ihop med Svenska Båtskolan, så ett nytt namn kommer lagom till båtmässan i Göteborg, men där finns vårens kurser också utlagda för förarintyg, kustskepparintyg, högfartsintyg och praktiska kurser i båtmanövrering på båda sidorna.

GKSS har börjar lägga ut sitt utbildningsprogram, och där har de kvinnliga seglingssällskapen gått samman om en nybörjarkurs 11-13/5 och en trimkurs 11-13/6. Det kan du läsa om i GQSS almanacka.

Som avslutning på dagen i går var vi några som åt middag och pratade om ett seglingsprojekt till Svalbard och andra exotiska platser. Det finns många möjligheter, några få hinder och bara himlen är begränsningen om vi bara vill. Den middagen var oerhört upplyftande, och gav ny energi. Så fullt fart framåt igen, och i morgon, då skall jag ut och segla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen