onsdag 30 mars 2011

...det händer mycket hela tiden, speciellt för kvinnor.... tar du chansen?

Vare sig du var på tjejkvällen på båtmässan i februari eller på seglarminglet med Linda Lindenau på Sjösportskolan i mars, då vet du att det finns många kvinnor som seglar, kör motorbåt, ja kort sagt gillar att vara på havet i Göteborgstrakten.

Jag har fått en del mail om att flera vill ha de olika länkarna och datumen som jag hade med då jag är med på många ställen, så här kommer de i så kortfattat format som möjligt.

En aktivitet som de flesta kan ha glädje av är att lära sig segla båten optimalt på liten besättning, t.ex kappsegla båten på två personer som kallas shorthanded. Onsdagen den 6/4 har du chansen att lära dig mycket om shorthandseglingenom du kommer till Pannrummet. Du hittar inbjudanblur.se , som är en läsvärd blogg vare sig du kappseglar eller ej. jag hoppas få träffa DIG där nästa vecka.


I kväll har Jorden Runt Seglar Klubben JRSK tjejträff för de kvinnor som är medlemmar. Nästa aktivitet är söndag 10/4, med ett föredrag av besättningen på Ariel IV som var första svenska båt genom Nordostpassagen nyligen. Men bara för medlemmar.


På söndag 3/4 har GQSS årsmöte mellan klockan 12-15. Kommande aktivitet är kurs i rigg-och segeltrim  7/4, och klubbkväll på Hjertmans 14/4. Sedan drar seglingssäsongen igång med olika seglingskurser, både  för kappseglare och nöjesseglare.

I kväll och i morgon kväll skall jag gå på föreläsningar hos Svenska Kryssarklubbens (SXK) Västkustkretsen i Långedrag. På lördag skall den duktiga Kvinna ombord kommittén och jag öva på att manövrera skolbåten Nawica, för de har beslutat sig för att det är kvinnor som skall vara skeppare och instruktörer för andra kvinnor. Vill du lära dig att lägga så har de kurser för dig, med start nästa vecka.Vare sig du vill lära dig att manövrera segelbåt, motorbåt, prata i en VHF, navigera eller tjejsegla finns den möjligheten på Sjösportskolan. Redan nästa vecka har vi en tjejkurs i förarintyg, så gå in och läs och anmäl dig här.


Veckan därpå kan du lyssna på Bengt Tarre och mig berätta om Sjösportskolans äventyrsseglingar längs våra kuster och ut på Nordsjön. Tjejsegling gör vi långhelgen 2-6/6, kul om du vill följa med.


Elinor Magnusson, kappseglingsfunktionär hos Göteborgs Kungliga Segel Sällskap berättade på seglarminglet att det behövdes kappseglingsfunktionärer. Vill du läsa mera och kontakta GKSS hittar du informationen här.

Om du har läst ända hit, och inte hittar något som passar dig, då kanske du skall läsa det här.

Svenskt marintekniskt forum arbetar med projektet All Aboard, för att få flera kvinnor att känna sig delaktiga i båtlivet. Du kan fylla i deras enkät om hur ditt båtliv är och läsa mera.

I Göteborgs stad finns det ett nätverk för kvinnor som är ledare inom idrottslivet. Du kan läsa mera om det här. Du som var på seglarminglet 13/3 träffade bland annat Camille Kallin som kan svara på dina frågor.


Sist men absolut inte minst, Båtmässan som ordnade tjejkvällen 7/2, men där alla vi som var där gjorde kvällen lyckad. Kristina Nilsson och Hanna Claesson från Båtmässan arbetar redan på nästa års båtmässa och aktivitet för kvinnor som gillar att vara på havet. De vill veta vad du tycker den kvällen skall innehålla. På Båtmässans webbsida finns det fortlöpande information hela året. Du kan titta här.


På tjejkvällen på mässan var Anna Holmdahl White med och presenterade Lysekil Women Cup 1-8/8. Anna Kjellberg berättade att hon skulle ta guldmedalj i OS 2012. Snacka om att vara målinriktad.


Linda Lindenau seglar vidare efter Antarktis, nu finns hennes kurser i Grekland och Sverige utlagda här.

Anna Lena från Search Magazine presenterade en kiteseglerska. 

Ewa Luvö skriver roligt om segling ur ett kvinnligt perspektiv på Luvans seglarblogg, som fått ny adress.Sparar du min blogg eller väljer att följa den hoppas jag du får inspiration för ditt båtliv. Jag tar gärna emot tips och förmedlar dem här eller på annat lämpligt sätt. Det blir ett nytt seglarmingel för kvinnor till hösten, du kommer att läsa om det först här.

Nu hoppas jag att du hittat något som passar dig, och att vi syns snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen