torsdag 31 mars 2011

...en aldeles vanlig onsdagskväll i Långedrag...

...då händer det en del. Jag började med att gå på Svenska Kryssarklubbens tekniska träff.


Vi var ungefär 40 personer som hade anmält och betalt för att lyssna på hur Göran Jonsson berättade om hur han tog delar från minst 3 båtar, och byggde en ny snabbseglare.

Niclas från Sjösportskolan passade på att fika med sina elever från kursen för att köra snabba motorbåtar. Tänk att det var så roligt förra våren att ta det intyget, det är skrämmande för en genuin seglare.Det blev dags att smyga därifrån för att dra på sig kläderna, och gå ombord på Nawica. Jag tänkte testa den nyskrivna manualen för hur man startar upp Nawica, men det blev det si och så med. Det var en underbar kväll och Johan och hans kustskepparelever hade verkligen tur med vädret. Vindstilla och stjärnklart. Det var inget som ville sitta nere i kajutan och göra uppgifter, utan alla ville vara med ute när de spanade efter fyrar, och övade på att sätta grönt mot grönt och rött mot rött för att hitta rätt. vet du hur du skall göra för att styra rätt på sjön? Om inte kanske du också behöver gå en navigationskurs?!

 Vill man lära sig om teknik, då finns det en del ombord på Nawica. 


De nya plottrarna kan visa det mesta, men vi som är vana vid de gamla plottrarna, vi får leta oss sakta fram, upptäckte vi under kvällen. Vilken kväll det har varit, men nu är klockan mycket så dags att sluta. För i kväll, dvs 31/3 är det miljöseminarium hos Kryssarklubben, då bär det av till Långedrag igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Leta i den här bloggen